Z racji, że drugi etap oceniania w Selekcji trwa już i coraz bardziej się rozkręca, postanowiłem rozpisać Wam jeszcze raz jakie są zasady dalszego trybu oceniania. Pamiętaj, że do etapu 2 przejść możesz:
- od razu (zielony kolor w kolumnie "1" w Tabeli Ocen), jeśli nagranie wzbudzi moje zainteresowanie do tego stopnia, że chcę Cię dalej
- z odroczeniem decyzji (żółty/pomarańczowy kolor) - wówczas konsultuję się z kolegą z wytwórni i przeglądamy inne Twoje nagrania jeszcze zanim trafisz do etapu 2.
Cel tego etapu jest prosty:
eliminuje "jednostrzałowców" - Uczestników, którzy nagrali jedno świetne nagranie... i to wszystko. Jednym dobrym nagraniem tego konkursu wygrać się nie da. W tym etapie oceniane jest
co najmniej 5 (ale nie więcej niż 10) nagrań każdego Uczestnika w drugim etapie.
Nagrania te można dostarczać do oceny do końca trwania selekcji, tj. do 24 sierpnia .
Wyjątek stanowią Uczestnicy oznaczeni wykrzyknikiem w tabelce - jako ostatnia szansa. Wówczas ostatnim ocenionym nagraniem może być nagranie co najmniej TRZECIE .
W 2 etapie możesz ode mnie liczyć nie tylko na ocenę ale też na bardziej konkretny komentarz odnośnie nagrania. W tym etapie zdarzają się moje opinie krytyczne. Pamiętaj, że mają one na celu pomóc Ci zwrócić uwagę na to, co robisz źle. Jeśli jesteś w tym etapie, potrafisz śpiewać. Jeśli z niego odpadasz, lub dostajesz negatywną opinię ode mnie, znaczy to, że po prostu są lepsi. Nigdy jednak nie odbieraj tego za "życiową porażkę" . Zawsze możesz kiedyś (w innym konkursie / edycji) spróbować jeszcze raz, udoskonalając swoje umiejętności w tym czasie. Oczywiście są i opinie bardzo pozytywne, a nawet bardzo konkretyzujące moje zdanie na temat ew. dalszej współpracy z Tobą .
Ważne:
-
w pierwszej kolejności odsłuchiwane są nagrania NOWE, które dodajecie ze swoich kont. Uczestnicy , którzy przeszli dalej otrzymują ode mnie subskrypcję nagrań, przez co widzę je od razu i w pierwszej kolejności słucham.
UWAGA:
Jeśli NIE chcesz, aby jakieś nagranie NOWE/AKTUALNE zostało w konkursie ocenione, NAPISZ W OPISIE tego nagrania (na gorze) - nagranie NIE do oceny w konkursie iSing Stars ! Unikniesz w ten sposób sytuacji, gdy ocenię jakieś nagranie , które nagrane zostało np. w celach humorystycznych.
W przypadku, gdy uczestnik NIE DODAJE nowych nagrań, wybieram sam wedle własnego uznania nagrania, które oceniam na tym etapie konkursu, spośród wszystkich, które znajdą się na profilu danego Uczestnika na iSing.pl . Jeśli więc chcesz uniknąć oceny nagrania, które wiesz, że wypadło poniżej Twoich oczekiwań, dodaj nowe nagrania, by wyczerpać 10 nagrań do oceny na tym etapie konkursu
🙂 Będę odwiedzał Twój profil i wybierał nagrania wedle uznania do oceny szczególnie, jeśli masz mniej niż 5 ocenionych nagrań aktualnie. Najbardziej "zagrożeni" tym są posiadacze 1 ocenionego nagrania. Wybieram przede wszystkim najnowsze Twoje nagrania.
W drugim etapie oceniam nagrania częsciowo tylko ja, i częściowo z kolegą z pracy z HQT - Tomkiem. Na bazie naszych decyzji ustanawiamy :
- ewentualną modyfikację ocen wokalnych (jeśli występuje) - gdy tak jest, oznacza to, że się rozwijacie (zdarza się tak bardzo często)
- ocenę, czy nagranie: spełnia poziom oczekiwany na tym etapie konkursu, czy też może go przewyższa (jest odkryciem) , czy też obniża. Na tej bazie uzyskujecie procentowy wynik SKUTECZOŚCI .
Jeśli
wszystke Wasze nagrania są na poziomie etapu 2, Wasza skuteczość wynosi
100%.
Jeśli są wśród nich jakieś
odkrycia (jest ich więcej niż ew. nagrań nieudanych, lub nie ma ich wcale), skuteczność
przekracza 100% , wówczas te osoby specjalnie promujemy na górze.
Jeśli wśród Waszych nagrań zdarzyły się takie, które
nie spełniają wymagań tego etapu konkursu, Wasza skuteczość spada
poniżej 100% .
Osoby z NAJSŁABSZĄ SKUTECZNOŚCIĄ ostatecznie ODPADNĄ z konkursu.
Oznaczenie kogoś
na zielono oznacza, że awansowałeś(-łaś) do trzeciej serii, audycji i zdobywania fanów.
Oznaczenie kogoś
na żółto w tym etapie oznacza , że
wszystko jest w porządku
Oznaczenie
na pomarańczowo oznacza, że osoba jest
zagrożona eliminacją
Oznaczenie
dodatkowo wykrzyknikiem w pomarańczowy tle, oznacza, że osoba ma
ostatnią szansę i wyraźnie zaniża poziom tego etapu.
Oznaczenia te znajdziecie w Tabeli Ocen przy każdym z nicków w kolumnie "2".
Etap 2 Selekcji prowadzony jest równolegle z pierwszym. Najlepsze osoby z drugiego etapu na bieżąco będą kwalifikowane do prezentacji podczas audycji na żywo. O szczegółach audycji poinformuję w ciągu tygodnia.
UWAGA: Aby być branym pod uwagę pod kątem pozytywnej decyzji w drugiej serii oceniania w Selekcji, muszę ocenić MINIMUM 5 nagrań każdego uczestnika do 24 sierpnia. Jeśli nie zostaną one dodane i nie znajdą się na profilu, uczestnik odpada z konkursu ! Wyjątek stanowią osoby oznaczone jako "ostatnia szansa" - w takim wypadku ostatnim nagraniem ocenionym może być nagranie trzecie takiego Uczestnika
Aktualnie poziom w etapie 2 rośnie, co oznacza, że np. nagrania dodane wcześniej mogły się do niego kwalifikować, ale np. obecnie są już poniżej wymaganego poziomu. O tym jakie osoby podnoszą poziom drugiego etapu widzicie na samej górze tabelki wśród tzw. "uczestników-odkryć na tapecie" .
Przewidywana ilość miejsc dla osób które awansują do audycji na żywo przez cały okres Selekcji (do 25 sierpnia):
około 60 . Jest to liczba nie określona z góry, ale nie przewidujemy więcej audycji w Selekcji niż ok. 6 .
Aktualnie w Etapie 2 jest już ponad 60 osób, zatem
na pewno nie ma szans, by kwalifikacja do etapu 2 oznaczała pewny awans do etapu 3 - ostatniego, Selekcji
Edytowano 30 lipca 2014 o 10:09.