katestrife kobieta, 27
Tokyo
Nagrań: 167, Postów: 20
10 lutego 2015 o 22:22
Zgłoś do moderacji
http://ising.pl/nagranie/ckjia0d7mb1,Ewa_Farna-Rutyna
A co ja mogę dobrać by lepiej wypaść?
~~ Anegra ~~
ddraber mężczyzna
Wadowice, Małopolska
Nagrań: 0, Postów: 10
17 września 2015 o 18:48
Zgłoś do moderacji
[cytat=lejdus]Hmmm Jest tyle fajnych piosenek. Ale, nie jestem w stanie ich ładnie zaśpiewać. Mam dość nijaki głos. CO polecicie mi do zaśpiewania? ( Jak coś to tylko "Gdzie ci mężczyźni" mi ładnie w miarę wychodzi"😉[/cytat]
Słuchałem dwóch kawałków Autobiografia - Perfect i owi "gdzie ci mężczyźni". Mówisz, że to w miarę ładnie Ci wychodzi. Pytanie: Po co wstawiać inne jeśli twierdzisz, że tylko to ci ładnie wychodzi. O kiedy wstawia się coś do czego sami nawet nie jesteśmy przekonani?
Autobiografia - wyprzedzasz rytm i nie trafiasz czasem w ton. Taka szybka porada: Śpiewaj na luzie. Koniecznie nie wyprzedzaj muzyki. Luźno dajesz się ponieść. Prędzej próbuj powoli aniżeli za szybko. Poradą nie na szybko jest nad tym pracować (najlepiej pod czyiś okiem lub grać na instrumencie z metronomem i wyrobić słuch). Sama mówiłaś, że coś innego ci w miarę ładnie wychodzi, więc znasz swoje błędy. Koryguj je.
Gdzie ci mężczyźni - o niebo lepiej od autobiografii. Gdzieś na początku widać różne mankamenty (to trzeba wypracować) . Tak to ktoś napisał "Wyrabiasz się". No rzeczywiście. To może jakoś być.
A tak z innej beczki. Jakim ty mikrofonem nagrywasz??? Podkład instrumentalny jest zupełnie oddzielony od głosu. W ogóle rób to na youtube. Najpierw pobierz ścierzkę podkładu i wklej na audacity lub fl studio. Wklej tam swoje nagranie, zrób mastering owego wokalu, a następnie dodaj i do podkładu i do wokalu ten sam rodzaj delaya (opóźnienia - czyli o tyle samo milisekund). Do podkładu daj ciszy pogłos, a do wokalu lekko głośniejszy. Dobry jest krótki pogłos (ze 50 - 150 milisekund). Wtedy to się wszystko połączy.
Apropo kawałków. Oprócz tego żebyś posłuchała tego co wcześniej napisałem to polecałbym inne kawałki Danuty Rinn. Jeden wykonawca ma ogólnie swój jeden styl. On ci idzie najlepiej. Zaśpiewaj kilka kawałków Danuty Rinn (nie przez ISing tylko przez audacity i youtube). Potem jak nabierzesz wprawy, próbuj wszystkiego. A zresztą będziesz już wiedziała. Czemu nie poszukasz innych jej kawałków?
Za krytykę wybacz. Tak mam. Są znacznie gorsze śpiewaczki od ciebie.