unexpected mężczyzna, 35
★★★★★★
Nagrań: 862, Postów: 277
10 marca 2014 o 21:40
Zgłoś do moderacji
Witam, posiadam telefon z systemem Android. Odwiedzam ising na smartfonie regularnie wtedy, kiedy nie mam dostępu do komputera i jak dotąd nie bylo problemów az do wczoraj. Przeglądając serwis przez przeglądarkę telefonu dostałem komunikat w formie wyskakującego okienka: Your android device is infected by virus. Tap ok to remove. Nie powiem - przestraszyło mnie to ale zgłębiłem nieco temat i okazuje się, że za komunikat odpowiedzialna najprawdopodobniej jest jedna z reklam, która wisi na serwisie - chodzi o banner reklamujący jakiś program antywirusowy właśnie na smartfony. Na komputerze jest ok ale gdy jestem na ising przez smartfona to co ileś podstron ten komunikat wyskakuje. Wyczytałem, że reklamy moga wysyłać fałszywe komunikaty by zachęcic do instalacji określonego programu / aplikacji więc najprawdopodobniej to nie jest wirus a komunikat przekierowujący na strone programu antywirusowego. Proszę o zbadanie sprawy. Problem występuje od wczoraj - niedziela 9 marca. Liczę na pomoc.
888888 kobieta
Nagrań: 68, Postów: 1377
10 marca 2014 o 21:42
Zgłoś do moderacji
Ty..ja ustawienia fabryczne w telefonie przywracałam...mało zawału nie dostałam hehhe
😃 też to mam od wczoraj
nie wszystko złoto co się świeci...
888888 kobieta
Nagrań: 68, Postów: 1377
10 marca 2014 o 22:05
Zgłoś do moderacji
ale dobre to było..haha ja sie nie mogę tak denerwować, ja mam nerwice
😃
nie wszystko złoto co się świeci...
pawel mężczyzna, 34
Szczecin
Nagrań: 0, Postów: 222
10 marca 2014 o 22:35
Zgłoś do moderacji
Nie instalujcie tej aplikacji - wyświetlenie komunikatu powoduje reklama, która wprowadza w błąd.
Działamy, żeby jak najszybciej ją zablokować.
I like to learn, but I hate to be taught
- Winston Churchill
pawel mężczyzna, 34
Szczecin
Nagrań: 0, Postów: 222
11 marca 2014 o 13:03
Zgłoś do moderacji
Tak, na telefonach mogą wyświetlać się inne reklamy. Co do komunikatu - nie powinien się już pokazywać
🙂
I like to learn, but I hate to be taught
- Winston Churchill
ninula kobieta
Nagrań: 65, Postów: 62
11 marca 2014 o 14:26
Zgłoś do moderacji
To tylko reklama oni cie chca naciognac do pobrania tej aplikacji , placa im za to