11 marca 2010 o 19:55
Zgłoś do moderacji
Ja ci powiem że nie musisz się bawić w te wszystkie miksery, ja już mam mikser i powiem ci że do ising itp. nie ma on właściwie zastosowania.. ale jeżeli to kup mikrofon nie z najtanszych ale zawsze przed zakupem pytaj czy taki mikrofon wymaga przedwzmaczniacza.. a dalej to zalecam http://www.gitarownia.pl/product-pol-4438-RED-S-MUSIC-przewod-sygnalowy-mikrofon-komputer.html taki kabel bezposrednio do komputera i nagrywasz..
wilkowy mężczyzna, 41
Nagrań: 43, Postów: 592
11 marca 2010 o 20:02
Zgłoś do moderacji
ja jednak jestem za sprzętem USB, dlaczego ??
Proste taniość, do dobrego mika jak już ludzie mówili wcześniej często fantom, jeśli mikser to i zaraz w miarę dobry mik i karta dzwiękowa ( zazwyczaj ona generuje 90% brumówi i innych szumów, reszta to kabel mika ). Masz mikserek USB i kawałek mikrofonu, zaśpiewasz, nagrasz a jak bedziesz chciał to i zgrasz jakieś instrumenty !! polecam
Człowiek człowiekowi wilkiem
11 marca 2010 o 20:08
Zgłoś do moderacji
Można tak wiesz Wilkowy, ale jeżeli on chce najlepszy efekt na najtańczym sprzęcie to wystarczy mikrofon i umiejętność.. bo do miksowania bo ja mam mikser który rejestruje dzieki Virtual DJ i wszystkie kombinacje co posiadam są równiez w komputerach.. wiec tylko mikrofon
http://dj-sklep.pl/p/pl/1861/img+stage+line+dm-70sw.html
http://www.gitarownia.pl/product-pol-4438-RED-S-MUSIC-przewod-sygnalowy-mikrofon-komputer.html
Wrazie czego jak chcesz się wiecej dowiedziec na temat to pisz na gg 4985028
wilkowy mężczyzna, 41
11 marca 2010 o 20:12
Zgłoś do moderacji
sprzecik usb nie jest do nagrań studyjnych bardzo prosty homerecording
🙂
wilkowy mężczyzna, 41
11 marca 2010 o 20:15
Zgłoś do moderacji
mało widziałes
🙂
11 marca 2010 o 20:17
Zgłoś do moderacji
Być może, ale jak mówisz ze masz mikrofon na usb.... to ci na spokojny głoś ładnie wychodzi, ale do zastosowania hip hop / flow dynamicznych beat to odpada
wilkowy mężczyzna, 41
11 marca 2010 o 20:20
Zgłoś do moderacji
ja nie mówie o mikrofonie na usb, jest to Mikserek/premapik teraz rozumiesz ??
11 marca 2010 o 20:22
Zgłoś do moderacji
Mogłeś tak odrazu, błędnosc czytania postu,
wilkowy mężczyzna, 41
11 marca 2010 o 20:28
Zgłoś do moderacji
wilkowy pisze:
j Masz mikserek USB i kawałek mikrofonu, zaśpiewasz, nagrasz a jak bedziesz chciał to i zgrasz jakieś instrumenty !! polecam
odrazu było
🙂
wilkowy mężczyzna, 41
11 marca 2010 o 20:36
Zgłoś do moderacji
no wlasnie jest takie małe pierdykadełko ( w sumie to nie jest drogie rozwiazanie ) podlaczasz to do kompa przez USB mikrofon do tego i wsio 2 2 wejścia na linie i tyle. A przydaje sie bo można podłączyć praktycznie wszystko do tego i zgrać naprawde czysty materiał, oczywiści nie bedzie to studio, tam troszkę dźwięk jest inny chociażby za sprawą lampowych preampów diboxów, i chociażby kabli po 50zł za metr. Fakt faktem dźwięk jest już czysty
monster mężczyzna, 35
Szczecin
Nagrań: 17, Postów: 539
12 marca 2010 o 01:35
Zgłoś do moderacji
ok usb na ising to się sprawdzi ale nie do nagrań .pozdro
,,Życia nie przespać, czerpać z niego jak najwięcej
By z ostatnim dzwonkiem móc pokazać czyste ręce "
kgbtatus mężczyzna, 56
Gdynia
Nagrań: 124, Postów: 122
12 marca 2010 o 10:16
Zgłoś do moderacji
A ja korzystam z mikrofonu kupionego Real'u " Manta " za 12 zł i stary przedpotopowy komputer i jakoś się nagrywa
🙂)
Jeżeli chodzi o dźwięk dużo daje korzystanie z echa itp. w ten sposób wiele osób kamufluje tutaj niedociągnięcia głosowe
ﱢﱟﱞﱡ۩ﱡﱞﱟﱢ kgbtatus vel kierَﱢﱟﱞﱡ۩ﱡﱞﱟ