14 lutego 2014 o 18:17
Zgłoś do moderacji
Gitarzysta amator szuka wokalu/muzyka amatora do duetu lub zespołu w KRAKOWIE lub w ZAGŁĘBIU!
Witam. Jest Bartek, od niedługiego czasu gram na gitarze elektrycznej. Gram głównie rytmicznie covery znanych piosenek, najbardziej lubuję się w muzyce polskiej (Maanam, Lady Pank, Perfect, Varius Manx, Bajm, Hey, O.N.A), ale zagraniczna dobra klasyka (U2, Roxette, Sting, Red Hot Chilli Peppers, No Doubt, Blondie) też mi bardzo odpowiada. Oczywiście to tylko rzucone hasła przykładowe. Oprócz gry rytmicznej, akordowej i troszeczkę solowej powoli zaczynam się uczyć improwizacji, ale droga do sukcesu daleka.
Grałem przez pewien okres z koleżanką dla przyjemności w duecie i wtedy gra była przyjemnością, a rozwój znacznie szybszy.
Poszukują osoby chętnej do grania ze mną w duecie - wokalistki/wokalisty, który raz na parę dni spotkałby się, żeby pomuzykować, przygotować jakieś kolejne piosenki. Mam kontakt z osobami, które są początkujące, ale myślą o tym, żeby złożyć na wiosnę/lato jakiś amatorski zespół i mieć z tego przyjemność, a może z czasem i korzyści, gdyby np. przeistoczyć się w zespół weselny.
To wszystko dla przyjemności. Ja nie mam wielkich umiejętności, raczej bardziej wyczucie muzyczne, bo mam za sobą klawiszową przeszłość i niezły słuch.
Jeżeli jesteś chętna/ny - napisz!