quesh mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 1
30 grudnia 2013 o 18:03
Zgłoś do moderacji
Witam! Mam keyboard Yamaha DGX 640 oraz kabel USB-MIDI. Możecie mi wyjaśnić jak podłączyć keyboard do komputera i jakich programów będę musiał używać, aby coś nagrać?
4 stycznia 2014 o 18:43
Zgłoś do moderacji
Witaj 😉 Jeżeli masz wyjście audio w keybordzie to musisz kupić taki kabelek żeby podpiąć pod wyjście mikrofonowe w komputerze 🙂 i można nagrywać liniowo nawet w zwykłym rejestrorze dźwięku 😜 jeżeli coś jeszcze ci potrzeba pisz gg:39707369 🙂
xbakusdaniox mężczyzna, 22
Wałbrzych
Nagrań: 126, Postów: 1253
6 stycznia 2014 o 10:13
Zgłoś do moderacji
jak masz zamiar nagrywać i edytować albo zmieniać brzmienia na takie, których nie ma ten keyboard to trzeba podłączyć przez MIDI, program do tego to np. fruity loops. instrukcja podłączenia:
http://www.image-line.com/support/FLHelp/html/app_wiz5.htm
na forach muzycznych są różne instrukcje i rozwiązania
----------xbakusdaniox-----------
☺☼♪♫▬▬▬▬▬▬▬♫♪☼☺
6 grudnia 2014 o 10:51
Zgłoś do moderacji
niewiem ale też bym się chciała dowiedzieć
greenpath mężczyzna, 30
Nagrań: 86, Postów: 1135
6 grudnia 2014 o 13:35
Zgłoś do moderacji
tak, ja też mam ten problem. z jednej strony mam kabel midi, przez który nagrywam w audacity, z drugiej zaś chcę przegrać gotowe style, podkłady do nauki z komputera i wgrać je do keyboardu i tu zaczyna się problem. mam wejście w key'u na taki kabel jak do drukarki [taki kwadratowy wtyk], ale także problem z oprogramowaniem => pobrany program YAMAHY na moim komputerze się tnie i zawiesza i nic się nie da zrobić (tzn. połączyć) i nie wiem co jest tego przyczyną.
http://www.plemiona.pl/8550629-52488-pl75.html?ref=player_invite_linkrl&ik=pILh
5 lutego 2015 o 20:59
Zgłoś do moderacji
Witajcie!!
Jestem w tym temacie zielony ale Mam keyboarda z Yamahy model E433 i nie ma wejścia midi tylko takie jak do drukarki i czy przez taki kabel mogę podłączyć się do komputera?? I czy program Hauptwerk wymaga Midi czy może być zwykły kabel z drukarki. Widziałem takie przejściówki z Midi ta kabel z drukarki i czy to zadziała ??
Proszę o pomoc!!!!!
eksperto mężczyzna
Nagrań: 0, Postów: 46
25 kwietnia 2016 o 08:54
Zgłoś do moderacji
Cześć, ja do swoich produkcji muzycznych używam Casio WK-6600 i bez problemu łączę się z komputerem poprzez złącze usb to host, gdzie mam pełną kompatybilność z GM.