Ok.
1) Co do zdjęć, które macie wysłać do beciabucz, spokojnie. Jak zbiorę nagrania i będą wykorzystane to wtedy zajmiemy się zdjęciami. Takie moje zdanie. Na pewno stworzy coś fajnego
🙂
2) Tekst, który wysłałem (co niektórym za drugim razem) jest zgodny z oryginałem, co nie świadczy o tym, że efekt projektu będzie również zgodny i nie będzie innowacji.
3) Podkład zaproponowany przez taktaktak ( ten pierwszy: http://www.4shared.com/file/150294513/c21d4c0a/Chlopaki_nie_placza_-_T_Love.html ) jak dla mnie ok. Mimo tego, że jest trochę dłuższy o te "nie nie nie". Nie widzę problemu. Co trzeba się wytnie. Przecież nie wrzucę Waszych całych wykonań w jedno. Pobawię się przy tym. Nie musi to brzmieć jak w oryginale, liczy się dobra zabawa i improwizacja. Jeśli nagracie wokal nie musicie przesyłać mi całości (choć tak najlepiej). Po przesłuchaniu jeśli czujecie, że jakimiś momentami nie chcecie zawracać mi głowy, wytnijcie i zapiszcie te, które wg Was są dobre. Podkład jest ok, jestem na tak. Możecie do niego śpiewać. Piosenka jest na tyle znana, że jak ktoś chce to i bez podkładu może. Trochę wyobraźni
🙂 Ale jak to się przełoży u mnie w ścieżkach - nie obiecuję, ze będzie dobrze.
Jednym zdaniem podkład wyraźniejszy i pewnie lepszy, zawiera chórki w przeciwieństwie do zaproponowanego przeze mnie i do drugiego, który podała taktaktak ( http://www.4shared.com/file/150306377/fbe22a78/19Chopaki_Nie_Pacz_-_TLOVE.html ). Mi to nie przeszkadza, bo i tak chcę na skrzynkę dostać sam wokal
🙂
4) Drugi podkład zaproponowany przez taktaktak (ten, do którego ciut wyżej przekopiowałem link) jest również zgodny, wg mnie gorszy, bo urozmaicony dodatkowymi dźwiękami, m.in. szpecącymi talerzami, taki "chaotyczniejszy". Ale jest zgodny, więc jak komuś pasuje, nie widzę problemu.
5) Podziękowania dla taktaktak za poświęcenie czasu i chęci na znalezienie owych podkładów. Są ok. Przede wszystkim zgodne, więc rozbieżności nie będzie. W gotowym projekcie będzie inny, dostosowany do Was (do Nas), a jeśli się nie uda... Chylę czoła i dam pierwszy nadesłany przez taktaktak, choć te chórki... nie
😛 Jednak nie
🙂 Od chórków są isingowicze
🙂
6) Pisałem już chyba, że czy nagracie przed "La la la" 2 razy lub 4 razy "nie nie nie" - żaden problem. Nożyczki mam sprawne
🙂
7) Jaki program do nagrania głosu? Jest ich naprawdę ogrom. Chociażby te polecone przez Was na forum. W razie problemów piszcie na priv na ising-u, postaram się pomóc
🙂
😎 Czy po zapisaniu powinien być jeden plik czy w kawałkach? Wspomniałem już, że może być w kawałkach wybranych przez Was, które wydają się Wam najodpowiedniejsze
🙂 Natomiast jeśli nagrywasz całość, powinno się zapisać w jednym pliku.
9) Do kiedy przesłać nagranie? Daję tydzień! Do czwartku 11 marca. Znając siebie, jestem na tyle "elastyczny", że na indywidualną prośbę naciągnę tę granicę, jednak spóźnialscy niech liczą się z tym, że projekt będzie w takiej fazie, iż z wielkim trudem będzie możliwość "wciśnięcia" dodatkowo opóźnionych nagrań.
10) Jakość nagrania - bardzo ważna rzecz. W tle nie może być słyszalny podkład. Jakieś kliknięcia myszką i tego typu rzeczy nie stanowią problemy... "to się wytnie"
🙂
11) Cieszę się, że stworzymy razem coś fajnego!!!
😃
Edytowano 5 marca 2010 o 01:55.