7 października 2013 o 10:21
Zgłoś do moderacji
Polecam komedię „Roma i Julian” w reżyserii satyryka, artysty kabaretowego i scenarzysty Krzysztofa Jaroszyńskiego. W sztuce zabawnie przedstawiony jest kontrowersyjny temat transseksualizmu. Bohaterowie poznają się w klinice zmiany płci, w której mimo sprzeciwu najbliższych dokonują operacji i zakochują się w sobie. Aktorzy znani przede wszystkim z seriali telewizyjnych – Hanna Śleszyńska i Paweł Wawrzecki są energiczni i skutecznie rozśmieszają publiczność a cała sytuacja ujęta jest w lekki, zabawny sposób.
14.10.2013 Sala Audytoryjna WCK
przy Hali Stulecia, Wrocław
22 maja 2015 o 15:00
Zgłoś do moderacji
Troszkę głośno zrobiło się o najnowszej komedii Mariusza Pujszo więc chyba warto się wybrać do kina i zobaczyć, czy film rzeczywiście będzie fajny, no i jak Maja Frykowska poradzi sobie w głównej roli. Wydaje mi się, że ona też troszkę osób przyciągnie – z czystej ciekawości pójdą do kina.
7 sierpnia 2015 o 21:08
Zgłoś do moderacji
Ciężko mi coś wskazać. Nie oglądam już komedii bo od kiedy portale społecznościowe - typu twitter, facebook i inne przejęły kontrolę nad naszym czasem wolnym zauważam jedno w filmach - co raz częściej jest odwołanie do tych portali..Zauważyć to można w komedii - the duff, ted 2..Smutne trochę.
20 września 2015 o 23:48
Zgłoś do moderacji
Ciężko o dobrą komedię. Mnie naprawdę trudno zadowolić jeśli chodzi o ten gatunek filmowy. Odpadają wszelkiego rodzaju komedie romantyczne. Dla mnie najbardziej śmieszny jest humor w dialogach, a nie ten sytuacyjny. Coraz trudniej o dobrze napisane dialogi. Ale, żeby nie było - uwielbiam się śmiać, tylko bardzo trudno mnie rozśmieszyć, zatem mam bardzo wysokie wymagania względem komedii.
Polecam francuskie: Plotka, Kolacja dla palantów i Czyja to kochanka. Uwielbiam te filmy. To są prawdziwe komedie do śmiania się.
17 sierpnia 2018 o 09:16
Zgłoś do moderacji
A ja tam lubię komedie romantyczne, tylko że zrobione ze smakiem 🙂 Przy Woodym Allenie zawsze się smieję 🙂