talvi kobieta
Nagrań: 2, Postów: 95
19 sierpnia 2013 o 17:05
Zgłoś do moderacji
Każdy napewno zna taką drużynową zabawe, w której jedna drużyna wymyśla ''osobowość'' dla drugiej, którą tamta musi odgadnąć zadjąc 10 pytań (typu tak/nie), oraz wysłuchując 3 podopowiedzi na temat tej ''osobowości''. Czyli np.drużyna A uznała że drużyna B jest Pinokiem. Drużyna B nie wie o tym i zadaje tamtej te 10 pytań typu - Czy jestem.., a przeciwna odpowiada tak lub nie. Po wszystkim następują podpowiedzi od członków z drużyny A (w przypadku Pinokia to np. Jesteś zrobiony z drewana). Oczywiście podpowiedzi nie mogą być tak dosłowne.
Ponieważ na forum trudno będzie podzielić się na drużyny zrobimy to inaczej. Jedna osoba, czyli np ja, wymyśla SOBIE a nie komuś ''osobowość'' (a że to ising, nie będzie postaci z bajek, czy aktorów. Jedynie osoby związane z muzyką, ale to nie muszą być koniecznie te ze współczesnego showbiznesu, ale także np.sławni kompozytorzy. Poprostu ludzie muzki). A więc tak. Ja sobie wymyślam kim jestem, a pierwszych 10 osób, zadaje mi pytania na które moge odpowiedzieć, tak jak już mówiłam, TAK lub NIE. Niech każdy numeruje swoje pytanie żeby łatwiej było policzyć. W jednej rundzie mogą się powtórzyć zadający (np.nickusia12 zadał pytania nr.5 i 10), ale nie mogą sie powtórzyć pytania, bo gra nie miałaby sensu, więc na to uważajcie. Po zadaniu przez was tych 10 pytań podam 3 podpowiedzi. Po tym czasie można zacząć zgadywać Kim jestem? Pierwsza osoba który zgadnie przejmuje moją role i wymyśla sobie ''osobowość'' sygnalizując to hasłem - ''Zgadnij kim jestem!'' i gra zaczyna się od początku.
(Przykłady pytań: Czy jesteś z polski? Czy masz zespół? Czy robisz coś poza muzyką?)
Mam nadzieje że wszystko jasne. Jak coś to pytać.
Ja już sobie wymyśliłam ''osobowość. Czekam na pytania.
Zgadnij kim jestem!
talvi kobieta
24 sierpnia 2013 o 17:52
Zgłoś do moderacji
jesteś solistą ?
Mówcie szczerze :P . Przyjmuję krytyki i słodkości : P . . . . . .
pisia00 kobieta, 24
Nagrań: 0, Postów: 90
talvi kobieta