detelina kobieta
KrAkÓw / TaRnÓw
Nagrań: 14, Postów: 42
12 lipca 2013 o 20:07
Zgłoś do moderacji
hej niedawono zakupiłam mikser xenyx qx 1002 usb jednak mam z nim pewien problem otoz podlaczajac do niego mikrofon i spiewajac na ising słyszę opóznienie w słuchawkach co jest bardzo denerwujace. jesli natomiast nacisne to main mix slysze melodie nie ma opoznienia ale nie nagrywa mojego głosu. ten mikser ma karte dzwiekowa. moze ktos pomoze??? bede wdzieczna bo juz nie wiem co rozbic i jak to podlaczac a za bardzo sie na tym nie znam
detelina
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
14 lipca 2013 o 00:44
Zgłoś do moderacji
to jest bolączka wszystkich Win od Vista w górę. Naprawdę ciężko to zdiagnozować i wbić się w odpowiednie ustawienia. Ratunkiem są alternatywne sterowniki do karty dźwiękowej (jak np. kX Project dla Sound Blaster)
Exciter
detelina kobieta
KrAkÓw / TaRnÓw
Nagrań: 14, Postów: 42
14 lipca 2013 o 19:22
Zgłoś do moderacji
na xp tez próbowałam i też jest opóźnienie
a mozesz zaproponowac jakies inne sterowniki bo mi automatycznie po podpieciu miksera instaluje sterownik usb audio codec a w laptopie mam karte dziwkowa na sterowniku realtek codec.
miałam mikser pozyczony bez wbudowanej karty dzwiekowej i nie bylo wtedy opoznienia zadnego wiec moze to wina karty dzwiekowej wbudowanej w mikser????
ewentualnie moze polecisz jakis dobry mikrofon by bylo czyste brzmienie do ktorego nie potrzeba miksera?
detelina
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
21 lipca 2013 o 15:09
Zgłoś do moderacji
sprawdz jeszcze jedną rzecz. czy do miksera jest dodane jakieś oprogramowanie na PC i czy nie ma tam przypadkiem ustawień ASIO
Exciter