1 lipca 2013 o 22:17
Zgłoś do moderacji
Witam. Jeżeli pisze, w złym miejscu poproszę o przeniesienie. Od niedawna bo od pół roku zacząłem interesować się spiewaniem, teraz regularnie to robie. Postanowilem kupić jakiś sprzęt, w miarę dobry, średnio drogi ( całość sprzętu 1500zł-2000zł ). Jestem w tym zupełnie niedoświadczony i sie nie najzwyczajniej nie znam. Moje oczekiwania ? Ano takie, żebym mógł sie nagrywać i używać mikrofonu do koncertowania. Szukałem, szukałem i znalazłem Audio Technica AT2020 mikrofon pojemnosciowy i przedwzmacniacz Presonus BlueTube DP. Tak chce je podłączyć do laptopa. Pytanie, czy wybieram dobry sprzęt, czy to jest dobre połączenie mikrofonu-przedwzmacniacza ( jeżeli to ma jakieś znaczenie ) i czy nie lepiej poszukać do wokalu jakiegoś podłączenia przez mikser, czy też w ogole szukać mikrofonu usb. Proszę o pomoc, bo totalnie nie wiem co robić Co do przedwzmacniacza to czytałem, że bardziej sie nadaje do jakości brzmienia wokalu niż mikser, no ale nie znam sie Powiedzcie czy potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatkowego sprzętu który "ulepszy" brzmienie, czy wystarczy ten )
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
2 lipca 2013 o 17:21
Zgłoś do moderacji
Najbardziej mnie w tym wszystkim martwi "chce je podłączyć do laptopa" - jeżeli chcesz wydać trochę więcej grosza i podłączyć to wszystko do zwykłego laptopa ze zintegrowaną kartą dźwiękową typu SigmaTel audio albo Realtek, to ta cała impreza mija się z celem.
Exciter
25 lipca 2013 o 18:38
Zgłoś do moderacji
Nie wybierasz dobrego sprzętu....przedwzmacniacze poniżej 1000zł są dość słabe....i oprócz tego byś potrzebował kartę jeszcze🙂
Więc bardziej opłaca się kupić interfejs.Tutaj bym polecił M-Audio Fast Track II ,kosztuje ok. 350/400zł do tego mikrofon Rode nt1000 kosztuje ok. 1200zł,a za resztę pieniędzy zrób panele akustyczne:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oais9RD86Uo[/youtube]