13 maja 2013 o 21:54
Zgłoś do moderacji
witam, mam pewien problem ze sprzetem, mianowicie chcialbym sobie zrobic domowe karaoke ale nie wiem jak tzn: mam laptopa ktory jest podlaczony kablem hdmi z amplitunerem harman kardon 255 i tak puszczm dzwiek i obraz na telewizor. probowalem podlaczyc zwykly mikrofon (mam taki z sluchawkami) ale nawet jak mam w komputerze ustawione wyjscie hdmi out i caly dzwiek i obraz leci przez hdmi to tego co mowie w mikrofon nie slysze z amplitunera tylko z gosniczkow laptopa jak to zrobic zeby rowniez dzwiek z mikrofony byl slyszalny na glosnikach przez ampli? kolejny moj problem jest taki ze nie wiem czy do karaoke wystarczy dokupic jakies 2 mikrofony bezprzewodowe podlaczane przez usb czy w wejscie mikrofonowe, moze to wyratuje sytuacje? no i czy lepsze sa mikrofony takie czy takie, a moze lepsze sa przewodowe, moze moglibyscie cos polecic niedrogiego? mam nadzieje ze opisalem problem dosc czytelnie bo nie wiem czy wystarcza same mikrofony czy musze kupowac mikser, no ale to znow problem bo przez mikser by musial isc dzwiek z kompa i mikrofonow i todopiero by musialo byc razem puszczane do ampli a to znow nastepne kable, komp wogule potrafi zmiksowac razem dzwiek mp3 i mikrofony i to razem puscic przez hdmi?pomozcie prosze bo bardzo chce miec karaoke bo to super zabawa a nie wiem jak to objac, a w sklepie to ci nikt nic nie powie i dlatego szukam ratunku na forum, dziekuje za odpowiedzi
exciter mężczyzna, 45
Nagrań: 119, Postów: 498
14 maja 2013 o 15:03
Zgłoś do moderacji
Na laptopie to ten numer raczej nie przejdzie. Karty dźwiękowe, zintegrowane są bardzo ubogie w konstrukcji i możliwościach.
Exciter