patiwu kobieta, 30
Nagrań: 11, Postów: 15
30 stycznia 2010 o 17:59
Zgłoś do moderacji
Czy wie ktoś jak podłączyć mikrofon DM-604 firmy Azusa do komputera, bo jak go podłączam to nie działa, nic nie słychać?Co trzeba zrobić lub ustawić?
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Nagrań: 63, Postów: 3351
30 stycznia 2010 o 18:03
Zgłoś do moderacji
patiwu pisze:
Czy wie ktoś jak podłączyć mikrofon DM-604 firmy Azusa do komputera, bo jak go podłączam to nie działa, nic nie słychać?Co trzeba zrobić lub ustawić?
Mam ten sam mikrofon i efekt nie jest zbyt zadowalający. Jaką masz końcówkę kabla do tego mikrofonu?
patiwu kobieta, 30
30 stycznia 2010 o 18:07
Zgłoś do moderacji
Końcówkę mam odpowiednią, zredukowaną, ale jak podłączałaś ten mikrofon to odrazu działał, czy musiałaś coś ustawiać?
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
30 stycznia 2010 o 18:10
Zgłoś do moderacji
patiwu pisze:
Końcówkę mam odpowiednią, zredukowaną, ale jak podłączałaś ten mikrofon to odrazu działał, czy musiałaś coś ustawiać?
Po pierwsze, to ja musiałam dokupować przejściówkę, bo kabel jest zakończony dużym jackiem. Jak podłączyłam od razu działał, ale no jak mówię, nie spodziewaj się rewelacji.
A miałaś podłączony inny mikrofon?
I jeszcze jedno pytanie
😛 Na mikrofonie masz taki hmm.. suwak? ON/OFF włączyłaś mikrofon?
😛
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
30 stycznia 2010 o 18:19
Zgłoś do moderacji
patiwu pisze:
Włączyłam 🙂. I ja też właśnie mam tą przejściówkę, ale nie działa jak go podłączę. Działał przez chwilę dosłownie, ale strasznie cicho, tak, że prawie nie słychać.
To mi też tak działa, ze prawie go nie słychać. Czytałam na forum, że żeby uzyskać trzeba podłączyć mikrofon do przedwzmacniacza.
Aha. A Ty chcesz żeby mikrofon było słychać w głośnikach? Czy chcesz nim nagrywać?
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
30 stycznia 2010 o 18:19
Zgłoś do moderacji
filipzkonopi pisze:
Mozliwe ze masz zły kabel.
Zwróć uwagę na końcówki
Takie powinny być w twoim przypadku.
Filipie, ja takie mam przy tym mikrofonie
😉 Ona pewnie też.
😉
Konto usunięte
30 stycznia 2010 o 18:22
Zgłoś do moderacji
Był juz taki temat na forum, poszukaj rozwiazywany był już nie jeden taki problem.
Ustawienia we własciwosciach Audio etc. Mozliwa koniecznosć dokupienia przedwzmacniacza.
Dobrze jest zawsze przed kupieniem czego kolwiek zapoznanie sie ze swoim sprzętem: Model karty Muzycznej, Czy posiada Mic Boost?
patiwu kobieta, 30
30 stycznia 2010 o 19:10
Zgłoś do moderacji
A co to jest Mic Boost? A i jeszcze w pomocy technicznej komputera dowiedziałam się, że trzeba jeszcze zmienić ustawienia mowy na karcie rozpoznawania mowy, żeby mikrofon działał, a ja nie mam tej karty rozpoznawania mowy.
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?
Konto usunięte
30 stycznia 2010 o 19:17
Zgłoś do moderacji
Nie kazda karta posiada system rozpoznawania mowy, a w sumie to lepiej jak go niema.
Ale dalej nie moge ci nic poradzić bo nie mam podstawowej informacji o modelu karty.
patiwu kobieta, 30
nieudana mężczyzna, 33
Skąd mam wiedzieć?