Demi Lovato

Jesteś na: iSing > Piosenki artystów na D > Demi Lovato

Demi Lovato

Demetria Devonne "Demi" Lovato (ur. 20 sierpnia 1992) jest aktorką, piosenkarką i pisarką tekstów piosenek. Najbardziej znana jest z roli Mitchie Torres w najnowszym Disney Channel Original Movie, Camp Rock, Sonny w "Sonny with a Chance" i krótkich pięciominutowych "Disney Channel Series" "As The Bell Rings" jako Charlotte Adams. Lovato jest także piosenkarką i autorką tekstów, równie jak i muzykiem (gra na gitarze i pianinie od 7 roku życia). Niektóre z wokalnych i instrumentalnych nagrań są dostępne na jej oficjalnej stronie oraz profilu na myspace.com. Zobacz więcej

Demetria Devonne "Demi" Lovato (ur. 20 sierpnia 1992) jest aktorką, piosenkarką i pisarką tekstów piosenek. Najbardziej znana jest z roli Mitchie Torres w najnowszym Disney Channel Original Movie, Camp Rock, Sonny w "Sonny with a Chance" i krótkich pięciominutowych "Disney Channel Series" "As The Bell Rings" jako Charlotte Adams.

Lovato jest także piosenkarką i autorką tekstów, równie jak i muzykiem (gra na gitarze i pianinie od 7 roku życia). Niektóre z wokalnych i instrumentalnych nagrań są dostępne na jej oficjalnej stronie oraz profilu na myspace.com.

Demi zdobyła popularność dzięki występowaniu w disneyowskim filmie Camp Rock (zagrała tam z Jonas Brothers ). Potem nagrała swoją debiutancką płytę Don't Forget, na który większość tekstów napisała we współpracy z braćmi Jonas. W 2009 ukazał się jej drugi solowy album Here We Go Again.

Dyskografia:

(2008) Camp Rock
(2008) Don't Forget
(2008) Don't Forget (Deluxe Edition)
(2009) Here We Go Again
(2011) Unbroken

Filmografia:

(2008) Camp Rock jako Mitchie Torres
(2009) Program Ochrony Księżniczek jako Rosie
(2009-?) Słoneczna Sonny jako Sonny Munroe
(2010) Camp Rock 2 jako Mitchie Torres

W czasie nagrywania kolejnego albumu, Demi trafiła do zakładu odwykowego, gdzie dochodziła do siebie. Chorowała na zaburzenia odżywiania oraz fizyczne zadawanie bólu poprzez okaleczenia. Po wyjściu z zakładu, szybko powróciła do zdrowia, zaczęła działać i pomagać ludziom z takimi problemami jakie ona sama miała.
We wrześniu 2011 ukazała się nowa, trzecia płyta piosenkarki-,,Unbroken" z promującym singlem ,,Skyscraper" . Płyta została pozytywnie przyjęta przez krytyków. Pokaż mniej

Tekst jest oparty na licencji Creative Commons By-SA lub GNU FDL. Zdjęcie oraz biografia pochodzą z niesamowitego last.fm

Tagi: damski wokal muzyka zagraniczna pop pianino